Великий Першопроходець
Джеймс Катто —
справді легендарна постать в історії розвитку шотландського віскі.
Його вважають одним із перших творців купажів
(блендів) віскі.
Вважають, що після винайдення дистиляційних колон для виробництва зернового віскі в 1830-х роках перший купажований шотландський віскі було представлено в 1860 році,
а Джеймс Катто в той час володів процвітаючим бакалійним бізнесом у самому серці Абердіна.
Близькість Абердіна до багатьох винокурень Спейсайду та Високогір’я зробила його ідеальним місцем для розвитку мистецтва купажування шотландського віскі.
Збираючи зразки місцевого віскі, Джеймс Катто уважно брав проби, змішував їх і проводив вимірювання доти, поки не був упевнений, що отримав ідеальний купаж.
До 1861 року, через рік після створення перших блендів,
Джеймс вивів на ринок власний купаж, який він назвав «James Catto’s Rare Old Scottish Highland Whisky» (Рідкісний Витриманий Високогірний Шотландський Віскі Джеймса Катто).